Boek
Nederlands

De jeuk van Joep : over waterpokken

Christine Kliphuis (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Joep heeft de waterpokken en mag daarom niet naar buiten. Als hij maar op tijd beter is voor de lampionoptocht. Met zwart-witillustraties en informatie voor opvoeders. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Waterpokken
Titel
De jeuk van Joep : over waterpokken
Auteur
Christine Kliphuis
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 1995
29 p. : ill.
ISBN
9789062492237 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Joep zich niet lekker voelt en overal jeuk krijgt, blijkt dat hij de waterpokken heeft. Gelukkig is hij op tijd weer beter om aan de lampionoptocht mee te doen. In deze handzame uitgave wordt het verloop van het hebben van waterpokken beschreven: de moeheid, de rode vlekken, de blaasjes, de jeuk en wat je daartegen kunt doen. De belevingswereld van het kind staat centraal. Het verhaal is in een vlotte stijl geschreven met veel dialogen en korte zinnen. Zeer ruime bladspiegel met tekst in een grote letter. Vele vlotte, zwart-witte pentekeningen, die met grijs ingekleurd zijn, verlevendigen de tekst. Ze zijn voornamelijk illustratief, de tekst is voldoende informatief. Achterin staan adviezen voor ouders/verzorgers. Verder is er een pagina beschikbaar om de eigen ervaringen te noteren. Deze uitgave maakt deel uit van de serie 'De ziekenboeg'*. In deze ongewijzigde heruitgave staat een enkel woord in de oude spelling en klopt de adresverwijzing naar de Landelijke Vereniging Kind …Lees verder

Over Christine Kliphuis

C.C. (Christine Cathérine) Kliphuis is een Nederlandse auteur, geboren op 19 september 1957 in Enschede.

Biografie

Na de middelbare school in Enschede (Kottenpark College) studeerde Christine Slavische talen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verhuisde in 1978 naar Den Haag en later naar Voorburg, waar zij nog steeds woont.

Tot 1998 was zij werkzaam bij een landelijke bibliotheekorganisatie. Toen stapte ze over naar de gezondheidszorg en werkte daar als hoofd voorlichting van een ziekenhuis, communicatieadviseur en klachtenbemiddelaar. Tegenwoordig is zij vooral actief als schrijver, spreker en schrijfcoach.

Carrière

Christine schreef 23 boeken, waarvan 21 voor kinderen. Haar eerste kinderboek Het oor van Leonoor - over buisjes in je oren verscheen in 1992 in de serie De Ziekenboeg bij Uitgeverij Sjaloom. De serie werd l…Lees verder op Wikipedia