Boek
Nederlands

De ADHD van André : als het te druk is in je hoofd

Christine Kliphuis (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)

De ADHD van André : als het te druk is in je hoofd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
André is altijd erg druk. Als de dokter zegt dat hij ADHD heeft, leert hij hoe hij daar het beste mee om kan gaan. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
ADHD
Titel
De ADHD van André : als het te druk is in je hoofd
Auteur
Christine Kliphuis
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Editie
2e herziene druk
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2018
61 p. : ill.
ISBN
9789051162646 (hardback) 9789051166781 (hardback)

Besprekingen

André is altijd erg druk: hij stoot zijn melk om, hij probeert steeds de eerste in de klas te zijn, hij blijft maar trommelen met zijn handen en hij zit aan zijn broers spullen. Ook al bedoelt hij het goed (vanuit zijn eigen beleving), zijn omgeving is er vaak niet blij mee! Zijn moeder neemt hem, op aanraden van de juf, mee naar een dokter die hem onderzoekt. Het blijkt dat André ADHD heeft en samen zoeken ze naar manieren om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. In begrijpelijke taal wordt in deze kleine, stevige uitgave duidelijk wat ADHD is, wat het betekent voor een kind en zijn omgeving, hoe ingrijpend dat dit is en hoe je er mogelijk mee om kunt gaan (medicijnen, opvoedingsondersteuning). Zonder ergens betuttelend of meelijwekkend te worden, wordt niet alleen uitleg over ADHD gegeven, maar vooral het verhaal van André verteld. De zwierige zwart-witprenten doen wat ouderwets aan, maar ondersteunen de tekst goed. Deel uit de serie 'Ziekenboeg extra'* (serie waarin chronische ziek…Lees verder

Over Christine Kliphuis

C.C. (Christine Cathérine) Kliphuis is een Nederlandse auteur, geboren op 19 september 1957 in Enschede.

Biografie

Na de middelbare school in Enschede (Kottenpark College) studeerde Christine Slavische talen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verhuisde in 1978 naar Den Haag en later naar Voorburg, waar zij nog steeds woont.

Tot 1998 was zij werkzaam bij een landelijke bibliotheekorganisatie. Toen stapte ze over naar de gezondheidszorg en werkte daar als hoofd voorlichting van een ziekenhuis, communicatieadviseur en klachtenbemiddelaar. Tegenwoordig is zij vooral actief als schrijver, spreker en schrijfcoach.

Carrière

Christine schreef 23 boeken, waarvan 21 voor kinderen. Haar eerste kinderboek Het oor van Leonoor - over buisjes in je oren verscheen in 1992 in de serie De Ziekenboeg bij Uitgeverij Sjaloom. De serie werd l…Lees verder op Wikipedia