Boek
Nederlands

Geen weg terug

Chris Ryan (auteur)

Geen weg terug

Genre:
Een SAS-agent ontdekt dat zijn vriendin en zoontje door de IRA zijn ontvoerd, en wordt door hen gedwongen voor hen te werken.
Extra onderwerp
Avonturenromans
Titel
Geen weg terug
Auteur
Chris Ryan 1961-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Zero option
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 1998
328 p.
ISBN
90-225-2423-X

Besprekingen

SAS-sergeant Sharp stelde bij zijn thuiskomst van een vorige zending vast dat zijn vriendin en zijn zoontje ontvoerd zijn door de IRA (zie: 'Man tegen man'). Die organisatie eist nu dat hij zorgt voor de vrijlating van leider Farrell, die eerder Sharps eerste vrouw vermoordde. Maar Sharp kan zelf nauwelijks iets ondernemen want hij wordt meteen naar Afrika gestuurd met als opdracht de militair adviseur van Khadaffi uitschakelen. Het regiment zal intussen op zoek gaan naar de gegijzelden. Maar als Sharp terugkomt is er van hen nog geen spoor. En de IRA, niet langer geïnteresseerd in hun voormalige leider, stelt een nieuwe eis: Sharp moet de Engelse premier vermoorden op diens landgoed. Op het nippertje keert het tij en worden de gegijzelden bevrijd. De auteur kent het milieu en de personages die hij beschrijft van dichtbij, want ooit maakte hij deel uit van een SAS-regiment. Daardoor heeft het verhaal iets echts, maar is het ook een nogal overtrokken lofzang op het militaire leven, waa…Lees verder

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia