Boek
Nederlands

Het geheim van het woeste water

Chris Bos (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van het woeste water
×
Het geheim van het woeste water Het geheim van het woeste water

Het geheim van het woeste water

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Felix is nog maar net aangekomen op de camping in Frankrijk wanneer hij Charlie ontmoet. Vanaf dag één neemt ze hem op sleeptouw. Charlie vat het plan op om samen met Felix ’s nachts het riviertje bij de camping over te steken en daar te overnachten in een boshut. Is dat wel zo’n goed idee?
Onderwerp
Onweer
Titel
Het geheim van het woeste water
Auteur
Chris Bos
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
99 p. : ill.
ISBN
9789025861810 (hardback)

Besprekingen

Het geheim van het woeste water is een deeltje van de serie ‘Geheim’, een reeks op zichzelf staande verhalen waarin telkens een geheim wordt verteld. De boeken zijn geschreven door verschillende auteurs en de geheimen zijn van heel uiteenlopende aard. Hier vertelt Chris Bos het stiekeme avontuur van Felix en Charlie, twee Nederlandse kinderen die elkaar ontmoeten op een camping in Frankrijk. De vrolijke en stoutmoedige Charlie weet Felix te overhalen om met haar de Frans-Zwitserse grens over te steken en te overnachten in een zelf gesjorde hut in Zwitserland. Uiteraard brengen ze hun ouders niet op de hoogte van hun missie. De overnachting is al spannend op zich, maar als ze willen terugkeren, is het hek helemaal van de dam. En dat kunnen we vrij letterlijk nemen. De rivier die ze moeten oversteken is van een smal stroompje veranderd in een woeste, kolkende watermassa. Hun tocht naar huis is afgeladen met gevaren en hindernissen. Survivallen op zijn best dus.
Dit avonturen…Lees verder
Felix is nog maar net op de Franse camping of hij ontmoet het avontuurlijke meisje Charlie. Stiekem, zonder dat hun ouders het weten, steken ze een nabijgelegen rivier over om een nachtje in een zelf geknutselde tent door te brengen. 's Nachts verandert de rivier met een bijna drooggevallen bedding, in een woeste, bruisende stroom. Dat is het begin van een hachelijk avontuur van twee onbezonnen kinderen, vol gevaarlijke situaties. Op papier zijn die allemaal uitvoerbaar. Juist doordat het twee heel gewone Nederlandse kinderen zijn, biedt het verhaal veel mogelijkheid tot identificatie. Het is echter niet te hopen dat dit inspiratie biedt, want dit avontuur verdient zeker geen navolging. Als avonturenverhaal is het echter leuk, spannend en onderhoudend, mede door het heldere, niet te ingewikkelde taalgebruik. De levendige zwart-wittekeningen zijn beeldend en voegen beslist iets toe aan dit verhaal uit de serie 'Geheim'. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggesties