Boek
Nederlands

Laat ze niet verdwijnen : 12 dieren in gevaar op onze aarde

Chelsea Clinton (auteur), Gianna Marino (illustrator)
+1
Laat ze niet verdwijnen : 12 dieren in gevaar op onze aarde
×
Laat ze niet verdwijnen : 12 dieren in gevaar op onze aarde Laat ze niet verdwijnen : 12 dieren in gevaar op onze aarde

Laat ze niet verdwijnen : 12 dieren in gevaar op onze aarde

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wist je dat allerlei dieren het gevaar lopen om te verdwijnen? Lees van twaalf van zulke dieren waar ze wonen, hoe bedreigd ze zijn en hoe dat komt. Met grote kleurenillustraties van elk dier. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Laat ze niet verdwijnen : 12 dieren in gevaar op onze aarde
Andere titel
Laat ze niet verdwijnen : twaalf dieren in gevaar op onze aarde
Auteur
Chelsea Clinton
Illustrator
Gianna Marino
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Don't let them disappear
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[34] p. : ill.
ISBN
9789025878801 (hardback)

Besprekingen

Rijk geïllustreerde uitgave van de dochter van Bill en Hillary Clinton, die de verantwoordelijkheid voor het milieu in haar opvoeding meekreeg. In de inleiding gaat ze in op de kwetsbaarheid van dieren, van niet kwetsbaar tot uitgestorven. Hierna volgen steeds twee pagina’s over een kwetsbare diersoort, in totaal betreft het twaalf dieren. In het kort wordt verteld over het leven van een dier en antwoord gegeven op de vragen: waar wonen ze?, hoe bedreigd zijn ze? en waardoor komt dat?. Afgesloten wordt met de oproep 'Laat ze niet verdwijnen!'. De illustraties zijn paginavullend en vrolijk van kleur. De dieren hebben veelal een lieve uitstraling, waardoor ze kwetsbaarder lijken en sympathie oproepen. Het boek eindigt met de oproep om als medebewoners van de aarde met elkaar af te spreken dat we geen van de diersoorten laten verdwijnen. Moeilijk te realiseren voor kinderen en veel volwassenen, en daarom is er ook nog een pagina met tips wat jij wel zelf kunt doen. Vergeleken met andere …Lees verder

Over Chelsea Clinton

Chelsea Victoria Clinton (Little Rock (Arkansas), 27 februari 1980) is de dochter van voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton en de voormalige minister van Buitenlandse zaken Hillary Clinton.

Chelsea groeide op en bracht haar tienerjaren door in het Witte Huis. Tijdens de ambtsperiode van haar vader werd Chelsea meestal afgeschermd tegen de nieuwsgierigheid van pers en televisie. Chelsea nam van 3 tot 20 januari 2001, tijdens het einde van de ambtstermijn van haar vader de verplichtingen als gastvrouw van het Witte Huis op zich, als vervangster voor haar moeder die tot senator voor de staat New York gekozen was.

Ze slaagde aan de Stanford-universiteit met een graad in geschiedenis in 2001. Haar scriptie schreef zij over haar vaders invloed op de Noord-Ierse vredesovereenkomst uit 1998 (het zogenoemde Goede Vrijdag-akkoord). Hierna ging ze verder en behaalde een master in internationale betrekkingen aan de Britse Universiteit van Oxford. In 20…Lees verder op Wikipedia