In een stadje in de buurt van Göteborg wordt een rustige en vriendelijke man, die op het eerste gezicht geen vijanden heeft, doodgeschoten in zijn flat.
Titel
Vuurtorenwachter
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Fyrvaktaren
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, © 2016
757 p. ; 12 cm
ISBN
9789049804831 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Zevende, afzonderlijk te lezen misdaadroman in een serie rond inspecteur Patrik Hedström en zijn vrouw, schrijfster Erica Falck, zich afspelend in en rond het pittoreske Fjällbacka aan de Zweedse westkust. In Fjällbacka wordt Mats Sverin doodgeschoten in zijn flat, een rustige en vriendelijke man die op het eerste gezicht geen vijanden heeft. Tegelijk bevindt zich op een klein eilandje voor de kust Annie met haar zoontje, gevlucht uit Stockholm en een jeugdvriendin van Mats. Inspecteur Patrik Hedström, die net weer terug is van ziekteverlof, onderzoekt de moord, maar kan er lange tijd geen vinger achter krijgen. Tegelijkertijd spelen er nog andere zaken, zoals de diepe depressie van zijn schoonzus na een ongeluk, waarbij haar ongeboren kind is gestorven. En dan zijn er de geruchten over schimmen op het eiland, geruchten die niemand gelooft, maar toch. De schrijfster (1974) maakt het zich niet gemakkelijk door zoveel elementen voor het plot aan te dragen en door het verhaal vanuit stee…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2020: Vingar av silver - Zilveren vleugels (2020), ISBN 9789044354447
  • 2019: Kvinnor utan nåd - Vrouwen zonder genade (2019), ISBN 9789044356274
  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019), ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017), ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015), ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012), ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvakta…Lees verder op Wikipedia

Suggesties