Boek
Nederlands

Het graf van Volkvanger

Camila Fialkowski (illustrator)

Het graf van Volkvanger

In de reeks:
De vader van Tessa en Max is op zoek naar het indianengraf van 'De Volkvanger'. In de vakantie mogen de kinderen naar Amerika om hem wat gegevens te brengen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het graf van Volkvanger
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Kenmerken
109 p.
ISBN
9026117604 9789026117602

Besprekingen

De vader van Tessa en Max is als archeoloog op zoek naar het indianengraf van "De Volkvanger". In de vakantie mogen de kinderen naar Amerika om hem wat onderzoeksgegevens te brengen. Ze zijn echter niet de enigen die op zoek zijn naar het graf en al gauw belanden ze in allerlei spannende verwikkelingen, die uiteindelijk leiden naar de vondst van het graf. Spannend verhaal uit een nieuwe serie 'Ik ben niet bom!', die speciaal geschreven is voor kinderen met leesproblemen. De zinnen zijn kort en bevatten veel dialoog; beeldend en modern taalgebruik (nuts, creep), twee schoonheidsfoutjes (het voorruit, dashbord) en enkele Engelstalige zinnen. Elke zin begint op een nieuwe regel. Duidelijke druk; ruime marges. Enkele bij de sfeer passende zwartwitillustraties en een aantrekkelijk ogende harde kaft in kleur. Hoewel de hoofdpersonen 15 en 16 jaar zijn, is het verhaal door z'n eenvoud geschikt voor een brede doelgroep van ca. 10-12 jarigen.

Over Camila Fialkowski

Camila Fialkowski (Vlissingen, 26 januari 1950) is een Nederlandse kinderboekenillustrator. Zij is vooral bekend geworden door haar werk voor de reeks De Griezelbus geschreven door Paul van Loon. Ook tekende zij voor boeken van onder meer Tais Teng en Ton van Reen. Haar naam wordt vermeld in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Biografie

Fialkowski werd in 1950 geboren in Vlissingen. In 1968 verhuisde ze naar Breda om grafisch ontwerpen te studeren aan de Academie St Joost. Ze studeerde cum laude af in illustratie. Direct daarna ging ze aan de slag als illustrator voor weekblad Libelle. Later maakte ze illustraties voor kindertijdschriften als Okki en Taptoe en volgden er vele kinderboeken en lesmethodes.

Camila Fialkowski is getrouwd en heeft een dochter en twee kleinkinderen.