Makkelijk lezen
Nederlands

Slimmer dan de maffia

Bies Van Ede (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)
+1
Slimmer dan de maffia
×
Slimmer dan de maffia Slimmer dan de maffia
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als de drie bevriende Victors (V3) hun muziek aan het repeteren zijn, zien ze Krista bij het huis van de buren. Er gebeuren vreemde dingen in het huis en ze besluiten samen op onderzoek uit te gaan. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Slimmer dan de maffia
Auteur
Bies Van Ede
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
109 p. : ill.
ISBN
9789048713592 (hardback)

Besprekingen

Als de drie bevriende Victors (V3) hun muziek aan het repeteren zijn in een tuinhuisje, blijkt er ineens iemand rond te lopen in de tuin van het huis van de buren. Dat huis staat al jaren leeg. Het is Krista, die van haar overgrootvader opdracht heeft gekregen iets uit het huis op te halen. Het huis zit potdicht en blijkt inmiddels verhuurd te zijn aan vreemde huurders. De Victors en Krista gaan samen op onderzoek uit. Dit spannende verhaal met daarbij grappige, kleurige illustraties zal veel kinderen boeien tot het eind. De jongens moeten heel wat slikken van de stoere Krista, die vaak meer durft dan de drie Victors. Het boek is speciaal bestemd voor jongens en maakt deel uit van de reeks 'B.O.J.'* (Boeken over jongens). AVI-E5. De avonturen van V3 smaken beslist naar meer (er komen meer afleveringen) en zullen zeker ook fans onder meisjes krijgen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Bies Van Ede

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Richard R

Bies van Ede (geboren als Willem Johannes Franciscus van Ede, Badhoevedorp, 27 april 1957) is een Nederlands schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Ook maakt hij vertalingen.

Na een korte periode als onderwijzer werkte hij als freelancer bij diverse tijdschriften en als eindredacteur van het Haarlems Dagblad. Sinds 1992 is hij voltijds schrijver. Hij maakt deel uit van het Haarlemse Ampzing Genootschap dat op humoristische wijze strijdt tegen het overbodige Engelse leenwoord.

Productie

Over zijn woonplaats Haarlem schreef hij een vijftal historische jeugdromans. Van Ede was lid van het Griezelgenootschap dat onder voorzitterschap van Paul van Loon het horrorgenre in Nederland populariteit bezorgde. Met Van Loon speelde Van Ede enkele jaren in een popgroep, De Van Loon-Van Ede-band, die vrolijke muzikale griezelshows verzorgde. Na zijn vertrek uit deze band maakte Van Ede…Lees verder op Wikipedia

Suggesties