Boek
Nederlands

Mijn Frankrijk : literatuur, cuisine, erotiek en chanson

Bart Van Loo (auteur)
+1
Mijn Frankrijk : literatuur, cuisine, erotiek en chanson
×
Mijn Frankrijk : literatuur, cuisine, erotiek en chanson Mijn Frankrijk : literatuur, cuisine, erotiek en chanson

Mijn Frankrijk : literatuur, cuisine, erotiek en chanson

Bundeling van de eerder verschenen werken van de auteur over Frankrijk: 'Parijs retour’, 'Als kok in Frankrijk’, 'O vermiljoenen spleet!’ en ‘Chanson’.
Bevat
Titel
Mijn Frankrijk : literatuur, cuisine, erotiek en chanson
Auteur
Bart Van Loo
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2022
1328 p. : ill.
ISBN
9789403107127 (hardback)

Besprekingen

Een bundeling van de eerder verschenen werken van Bart Van Loo over Frankrijk: 'Parijs retour’, 'Als kok in Frankrijk’, 'O vermiljoenen spleet!’ en ‘Chanson’. In meer dan twaalfhonderd bladzijden gidst hij de lezer door Frankrijk, langs geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken, seks en erotiek. Onderhoudend geschreven. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Met foto’s en illustraties en in zwart-wit. Bart Van Loo (Herentals, 1973) is een bekende schrijver, historicus en conferencier. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Bart Van Loo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Broos

Bart Van Loo (Herentals, 1 februari 1973) is een Vlaams auteur en conferencier. Zijn boeken zijn vaak gerelateerd aan de Franse geschiedenis en cultuur. Met zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk raakte hij bekend bij het grote publiek.

Van Loo wordt regelmatig in de media opgevoerd als Frankrijkkenner. In het voorjaar van 2012 was hij een centrale gast in De Laatste Show. Later volgde een reeks chansoncolleges in De Wereld Draait Door. Met zijn lezingen, optredens en voorstellingen doorkruist hij Vlaanderen en Nederland.

In 2019 verscheen De Bourgondiërs. Aartsvaders van de Lage Landen.

Levensloop

Studie en debuut

Van Loo studeerde Romaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen. Na zijn studie gaf hij enkele jaren Frans in het middelbaar onderwijs. Van Loo was medewerker van Knack, Streven, Tertio<…Lees verder op Wikipedia