Boek
Nederlands

Gijsje Geit

Axel Scheffler (illustrator), Bette Westera (vertaler), Nosy Crow (auteur)
Gijsje Geit gaat op zoek naar een ontbijt. Heeft hij trek in een appel of wat hooi? Of vooral in die lekkere aardbeien die op tafel staan? Oblong hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties, tekst op rijm en een geluidsknop. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Geiten
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Gijsje Geit
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
Bette Westera
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gobbly Goat
Uitgever
[Haarlem]: Gottmer, 2016
[12] p. : ill.
ISBN
9789025762179 (hardback)

Besprekingen

In dit oblong prentenboekje met dikke kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken, gaat Gijsje Geit op zoek naar een ontbijt. Op de linkerpagina staat tegen een gekleurde achtergrond en versierd met een piepklein dierentekeningetje steeds een vierregelige rijmende tekst (abcb) in grote zwarte schreefletters. Het verhaaltje volgt Gijsje die eerst iets probeert te eten wat niet lekker is, en vervolgens onbereikbare lekkernijen links moet laten liggen. Zijn uiteindelijke ontbijt is verrassend. De rechterbladzijden zijn paginavullend geïllustreerd in de vooral door de Gruffalo bekende stijl en techniek van Axel Scheffler, waarin hij waterverf en krijt combineert binnen zwarte omlijning. Rechts onderin steekt een rode geluidsknop door alle bladzijden heen. Die laat het realistische geluid van een mekkerend geitje klinken tegen een achtergrond van vrolijk vogelgefluit. In dezelfde opzet verscheen ook 'Kaatje Kip'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Axel Scheffler

Axel Scheffler (Hamburg, 1957) is een Duits illustrator van kinderboeken.

Leven

Hoewel Scheffler op school zeer goed was in tekenen, en zelfs een tekenwedstrijd van een internationale chocoladebedrijf won (met een pluchen koe als trofee), dacht hij er als kind niet aan om illustrator te worden. Na zijn middelbare school ging Scheffler naar de universiteit van Hamburg om er Kunstgeschiedenis te studeren. Al gauw bleek dat dat niks voor hem was. Het was altijd al zijn droom geweest om in een ander land te leven en een tweede taal te leren. Zo kwam hij in 1982 in Engeland terecht om er Illustratie te studeren aan de Bath Academy of Art.

Die studie werd wel een succes. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Londen. Hij illustreerde voor verschillende Engelse en Duitse reclamebedrijven, magazines en kranten.

Werk

In 1988 verscheen voor het eerst een boek dat door hem geïllustreerd werd: The…Lees verder op Wikipedia