Boek
Nederlands

Op stap met Pippi Langkous

Astrid Lindgren (auteur), Bo-Erik Gyberg (fotograaf)
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Op stap met Pippi Langkous
Auteur
Astrid Lindgren
Fotograaf
Bo-Erik Gyberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
På rymmen med Pippi Långstrump
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2013
53 p. : ill.
ISBN
9789021671581 (hardback)

Besprekingen

Prentenboekuitgave gebaseerd op de bioscoopfilm 'Pippi zet de boel op stelten' uit 1970, waarvan later afleveringen voor de populaire televisieserie zijn gemaakt. Tommy en Annika lopen weg van huis, samen met hun buurmeisje Pippi Langkous, het eigenzinnige meisje dat in haar eentje in Villa Kakelbont woont. Ze slapen in een onbewoond huis, zingen zielige liedjes om spekpannenkoeken te verdienen, vechten met een stier en komen uiteindelijk weer veilig thuis. Het verhaal heeft na al die jaren nog niets van zijn charme verloren. Speciaal voor deze uitgave zijn de foto's uit de speelfilm bewerkt en opgefrist en groot afgedrukt. Prettige aanvulling op de bestaande Pippi Langkous-boeken. Herkenbaar jeugdsentiment voor voorlezende ouders en een aangename kennismaking voor nieuwe lezers. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia