Boek
Nederlands

Madieke en Liesbet

Astrid Lindgren (auteur), Ilon Wikland (illustrator)
+1
Madieke en Liesbet
×
Madieke en Liesbet Madieke en Liesbet
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Twee verhalen over de zusjes Madieke en Liesbet. Ze beleven op het Zweedse platteland allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Titel
Madieke en Liesbet
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Ilon Wikland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2009
94 p. : ill.
ISBN
9789021667645 (gebonden)

Besprekingen

Bundel met twee verhalen over Madieke en haar jongere zusje Liesbet, waarvan er een in de herfst en een in de winter speelt. De twee meisjes beleven allerlei leuke en soms spannende avontuurtjes, ontstaan uit alledaagse gebeurtenissen, die voor jonge kinderen zeer herkenbaar zijn. De beide zusjes kunnen goed met elkaar overweg, zijn ondernemend en doen veel samen. Volwassenen spelen nauwelijks een rol en de verhalen zijn -op een levendige manier- vanuit het perspectief van de kinderen en hun belevingswereld geschreven. Het taalgebruik is gevarieerd. De rijkelijk aanwezige, helder gekleurde illustraties van verschillende afmetingen geven dit boek een warme sfeer en verrijken de tekst. Gedrukt in een duidelijke letter met een prettige bladspiegel op matwit, stevig papier. Met een sprookjesachtig winterlandschap op het voorplat en een rood blad aan de binnen voor- en achterzijde. Eerder werk van de veelzijdige auteur over de beide zusjes is 'Madieke van het rode huis'*. Sfeervol geschrev…Lees verder

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia