Boek
Nederlands

Een beestje voor Pelle

Astrid Lindgren (auteur), Rita Verschuur (vertaler), Maria Nilsson Thore (illustrator)
Pelle gaat elke zomer met zijn familie naar het eiland Zeekraai. Daar speelt hij het liefst met zijn buurmeisje Mops, want die heeft de allerbeste hond van de wereld. Pelle zou ook zo graag een huisdier willen… Vanaf 5 jaar.
Onderwerp
Eilanden
Titel
Een beestje voor Pelle
Auteur
Astrid Lindgren
Vertaler
Rita Verschuur
Illustrator
Maria Nilsson Thore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Ett litet djur åt Pelle
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2021
[44] p. : ill.
Aantekening
De tekst komt uit Vi på Saltkråkan, in het Nederlands vertaald als Samen op het eiland Zeekraai
ISBN
9789021682853 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over het jongetje Pelle, dat elk jaar met zijn familie in de zomer op het eiland Zeekraai woont. Daar kan hij uren rondzwerven over de velden of spelen met zijn buurmeisje Mops, die de allerbeste hond van de wereld heeft. Pelle zou zo graag ook een huisdier willen...Een spannend avontuur met een warme sfeer, gebaseerd op de beroemde klassieker 'Samen op het eiland Zeekraai’ van de beroemde Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Op vriendelijke, lichte toon geschreven. Vanaf 5 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia