Boek
Nederlands

Buiten in Bolderburen

Astrid Lindgren (auteur), Els Van Egeraat (illustrator), Sydia Clark (vertaler)
De zes kinderen uit het kleine dorpje Bolderburen spelen altijd samen. De 7-jarige Lisa (ik-figuur) vertelt wat ze allemaal meemaken. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Meer over Bolderburen
Voor 't laatst: Bolderburen
Onderwerp
Familie, Vriendschap
Titel
Buiten in Bolderburen
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Els Van Egeraat
Vertaler
Sydia Clark
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Mera om oss barn i Bullerbyn ; Bara roligt i Bullerbyn
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2017
151 p. : ill.
Aantekening
Bundeling van Meer over Bolderburen (gedeeltelijk) en Voor 't laatst: Bolderburen
ISBN
9789021677095 (hardback)

Besprekingen

Bolderburen bestaat uit drie boerderijen (ergens in Zweden) waar zes kinderen en hun ouders wonen. Een van de meisjes, Lisa (7), vertelt wat de kinderen allemaal beleven: Olle krijgt een zusje, opa wordt tachtig, Lisa krijgt een lammetje, etc. Een deel van het tweede boek 'Meer over Bolderburen' en het derde boek 'Voor 't laatst: Bolderburen' zijn hier gebundeld. In het eerste deel beslaan de hoofdstukken circa zeven tot acht bladzijden en verderop worden ze langer en zijn ze op een iets hoger niveau geschreven. Uitstekend geschreven boek waarin volwassenen nauwelijks een rol spelen en de belevingswereld van kinderen centraal staat. Het geheel straalt een sfeer uit van harmonie, warmte en gezelligheid. Voorzien van aansprekende kleurenillustraties van Els van Egeraat. Zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia