Boek
Nederlands

Tot de woede is geluwd

Åsa Larsson (auteur)
+1
Tot de woede is geluwd
×
Tot de woede is geluwd Tot de woede is geluwd

Tot de woede is geluwd

Genre:
In het noorden van Zweden gaan Wilma en Simon op zoek naar een vliegtuigwrak in het Vittangimeer. Zij maken een wak in het ijs om te gaan duiken. Hun duiktocht heeft een fatale afloop. In het voorjaar vindt de politie in een rivier het lijk van een meisje; het blijkt de vermiste duikster te zijn. Van de jongen ontbreekt nog ieder spoor.
Titel
Tot de woede is geluwd
Auteur
Åsa Larsson 1966-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Till dess din vrede upphör
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2009
267 p.
ISBN
9789041413222

Besprekingen

In het noorden van Zweden gaan Wilma en Simon op zoek naar een vliegtuigwrak in het Vittangimeer. Zij maken een wak in het ijs om te gaan duiken. Dit wordt hun fataal, wanneer een onbekend persoon hen de weg terug afsnijdt. Het lijk van Wilma wordt elders aangetroffen en men denkt aan een ongeluk. Maar dan levert de lijkschouwing aanwijzingen op die moord doen vermoeden. In deze vierde thriller van de Zweedse schrijfster Åsa Larsson die in vertaling is verschenen, komen wij bekende personages tegen: officier van justitie Rebecka Martinsson en inspecteur Anna-Maria Mella. De auteur besteedt veel aandacht in de uitbeelding van deze twee vrouwen. Opmerkelijk is dat het dode meisje Wilma rondzweeft in de werkelijke wereld en haar licht laat schijnen op de gebeurtenissen. Dit bovennatuurlijk element versterkt de bijzondere sfeer die de schrijfster aanbrengt, waardoor deze thrillerserie eruit springt. Spannend verhaal met een scherpe schildering van de wijze waarop in een gesloten dorpsgeme…Lees verder

Over Åsa Larsson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bengt Oberger

Åsa Elena Larsson (Uppsala, 28 juni 1966) is een Zweeds schrijfster bekend om haar detectiveromans met juriste Rebecka Martinsson als hoofdpersoon.

Biografie

Åsa Larsson verhuisde op haar vierde met het gezin naar Kiruna, waar ze opgroeide. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Uppsala en heeft als fiscaal jurist gewerkt. In 2003 debuteerde ze met Zonnestorm (Solstorm), de eerste misdaadroman met Rebecka Martinsson in de hoofdrol. Het boek werd een bestseller. Ze won de Martin Beck Award voor het beste Zweedse debuut. Met haar tweede boek Midzomernacht (Det blod som spillts) won ze de Martin Beck Award voor de beste Zweedse misdaadroman.

Publicaties (Nederlandse vertalingen)