Daisy
Nederlands

Ten oorlog : de bevrijding van Europa tijdens WOII

Arnout Hauben (auteur), Johanna Spaey (auteur), Steven Duyver (verteller)
+1
Ten oorlog : de bevrijding van Europa tijdens WOII
×
Ten oorlog : de bevrijding van Europa tijdens WOII Ten oorlog : de bevrijding van Europa tijdens WOII

Ten oorlog : de bevrijding van Europa tijdens WOII

Genre:
Reisverslag van een Belgische tv-crew langs de twee routes die de Amerikaanse en Russische legers volgden tijdens de bevrijding van Europa in de Tweede Wereldoorlog.
Extra onderwerp
Luisterboeken (genre)
Titel
Ten oorlog : de bevrijding van Europa tijdens WOII
Auteur
Arnout Hauben 1976- Johanna Spaey 1966-
Verteller
Steven Duyver  (inlezer)
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
10:16
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Voor de tiendelige Belgische televisiereeks 'Ten oorlog' trokken journalisten Arnout Hauben, Jonas van Thielen en Mikhael Cops honderd dagen door Europa. Zij volgden daarbij twee routes van de geallieerde legers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de westelijke route trokken zij van Londen door Frankrijk, België en Luxemburg naar Torgau aan de Elbe, waarbij het drietal de opmars volgde van de Amerikaanse generaal Bradley. Op de oostelijke route trokken zij vervolgens van Stalingrad via Oekraïne, Wit-Rusland en Polen naar Berlijn, waarbij de veldtocht van de Russische maarschalk Zhukov werd gevolgd. In dit fraai vormgegeven gelijknamige boek en ondersteund door talloze kleurenfoto's en overzichtskaarten, doen zij verslag van deze journalistieke uitdaging en hun ontmoetingen met de laatste nog in leven zijnde ooggetuigen van dit mondiale conflict. In samenwerking met schrijfster Johanna Spaey plaats Arnout Hauben de boeiende reiservaringen in de context van de Tweede Wereldoorlog. Arnout…Lees verder

Over Arnout Hauben

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door De Chinezen

Arnout Hauben (Leuven, 1976) is een Vlaams televisiemaker en medeoprichter van het productiehuis De chinezen.

Biografie

Na zijn studie documentaire aan de filmschool Sint-Lukas Brussel start Arnout Hauben zijn carrière in 1999 bij het productiehuis Woestijnvis. Hij werkt er als regisseur en reporter mee aan programma’s als Man bijt Hond en Meneer Doktoor. Daarnaast regisseert hij de documentairefilm Geel (2006), over de gelijknamige plaats in de Kempen waar mensen met een mentale beperking harmonieus samenleven met de andere inwoners van het stadje. Deze film wint in 2005 de prijs van beste documentaire op het Seagate Foyle Film Festival in Groot-Brittannië en wordt in 2006 uitgezonden op de zender Canvas. In 2010 verschijnt Hauben voor het eerst zelf voor de camera in het programma Weg naar Compostela waarin hij verslag uitbrengt van zijn avontuurlijke voettocht naar het Spaanse bedevaartsoord.

Lees verder op Wikipedia