Boek
Nederlands

De schaduw van de Dief

Arjan Wilschut (auteur)

De schaduw van de Dief

In de reeks:
Arwyn; 2
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Arwyn, Snuffel en Ros worden aangevallen door een steenbok die een vreemde ziekte lijkt te hebben. Wanneer Ros ziek wordt, besluit Arwyn naar de Holle Bergen te reizen om een geneesmiddel te zoeken. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De schaduw van de Dief
Auteur
Arjan Wilschut
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: KokBoekencentrum Uitgevers, © 2022
159 p.
ISBN
9789026625787 (paperback)

Besprekingen

Een avontuurlijk verhaal over vriendschap en heldendaden. Arwyn, Snuffel en Ros worden op hun reis naar het westen aangevallen door een grote steenbok, die een vreemde ziekte lijkt te hebben. Ros wordt ziek en Arwyn reist naar de Holle Bergen op zoek naar een geneesmiddel. Een magiër vertelt dat de ziekte wordt veroorzaakt door een kristal in de grotten van Anoueh, bewaakt door monsterlijke wezens. Zal het Arwyn lukken om het kristal te stelen en Ros te redden? Spannend geschreven. Met kaart voorin. Arjan Wilschut (Dordrecht, 1971) is schrijver, jeugdauteur, cineast en animator. Hij schreef meerdere boeken. Het boek is het tweede deel uit de serie: 'Arwyn*'. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Arjan Wilschut

Arjan Wilschut (Dordrecht, 1971) is een Nederlandse schrijver van kinderboeken, illustrator en filmmaker.

Hij werkte mee aan 'Vader en Dochter', de Oscarwinnende film van Michael Dudok de Wit die werd opgenomen in de Nederlandse canon. Ook maakte hij het titelfilmpje van 'Minoes' (winnaar Gouden Kalf 2002) met Carice van Houten en Theo Maassen. Wegens zijn werkzaamheden als animatiefilmer heeft hij een aantal jaar in Wales en Engeland gewoond. In Cardiff werkte hij mee aan de BBC serie 'Testament' (Emmy winnaar 1997). In Wales is ook het verhaal Adelaar en de Koning tot stand gekomen. Het werd zijn eerste jeugdroman, en won in 2005 het 'Hoogste Woord', de WCK-prijs 2005 (beste christelijke kinderboek).

In 2006 verscheen zijn kortfilm 'Hard Boiled Chicken', die zeven prijzen won, waaronder de 'IJzeren Haring' op het Leids Filmfestival en 'Beste Kinderfilm' op het Kyoto kinderfilm festival. Het filmpje draaide ook op Cinekid, en als voorfilm voor de docume…Lees verder op Wikipedia