Boek
Nederlands

Een vriendje voor Eekhoorn

Arend van Dam (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
+1
Een vriendje voor Eekhoorn
×
Een vriendje voor Eekhoorn Een vriendje voor Eekhoorn
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De nieuwe buurman van Eekhoorn is ook een dier. Maar welk dier zal het zijn? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf 2 jaar
Onderwerp
Vriendschap, Dieren
Titel
Een vriendje voor Eekhoorn
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789021682808 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk peuterprentenboek over vriendschap en dieren. Eekhoorn krijgt een nieuwe buurman. Hij probeert te raden welk dier het is terwijl Olifant hem helpt met hints. Tenslotte gaan alle dierenvriendjes samen eten. Met simpele, felgekleurde illustraties. Geschreven met veel herhaling van woorden en daarmee geschikt om voor te lezen aan jonge luisteraars vanaf 2 jaar. Arend van Dam (Maassluis, 1953) is een bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur en kinderboekenschrijver. Hij schreef meer dan zestig boeken. Hij won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel.

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties