Boek
Nederlands

De liefste papa en ik gaan verhuizen

Arend Van Dam (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
+1
De liefste papa en ik gaan verhuizen
×
De liefste papa en ik gaan verhuizen De liefste papa en ik gaan verhuizen

De liefste papa en ik gaan verhuizen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als na een regenbui het hol van Beertje en zijn papa vol water staat, gaan ze op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Verhuizen
Titel
De liefste papa en ik gaan verhuizen
Auteur
Arend Van Dam
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2006
[28] p. : ill.
ISBN
9789026917004 (hardback)

Besprekingen

3+ ? Het hol van papa Beer en Beertje is ondergelopen en dus moeten ze verhuizen. Ze trekken weg en worden geconfronteerd met de slaapplaatsen van andere dieren, maar telkens is er iets in de manier van slapen van die dieren wat op de vraag van papa Beer "Zullen we hier gaan wonen?", Beertje doet besluiten "nee" te zeggen. Slapen in het hol van een stinkdier is inderdaad niet zo fijn. Slapen, hangend aan een tak zoals een luiaard of rechtopstaand zoals een zebra, in een ogenschijnlijk als een huisje uitziende termietenheuvel of hoog in een boom in het hol van een uil, het is allemaal niet wat Beertje zich als een aangenaam verblijf voorstelt. Uiteindelijk besluiten ze zelf een hol te maken in een mooie heuvel en krijgen ze het echt wel naar hun zin in de nieuwe woonst. Beertje denkt wel dat hij daar zal kunnen wennen als hij nieuwe vriendjes kan vinden.

Dit derde boekje in de reeks over papa Beer en Beertje is een eenvoudig verhaaltje met steeds weer terugkerende zinnetjes. Om…Lees verder
Na een flinke regenbui is het hol van Beertje en papa Beer helemaal vol water gelopen. Er zit niets anders op, ze moeten verhuizen en gaan dus op zoek naar een nieuw hol. Ze komen allerlei dieren tegen en proberen hun plekjes uit. Zo gaan ze in de boom slapen bij de luiaard, in het veld bij de haas, staand tussen de zebra’s en kijken onder water bij de bever. Al deze plaatsen zijn toch niet geschikt en uiteindelijk maakt papa Beer een nieuw hol vlak bij de oude. Op elke pagina wordt een fragment uit het verhaal weergegeven met eronder de tekst. Gesproken tekst is dikgedrukt in een grijze, cursieve letter. De tekeningen zijn vertederend, eenvoudig, grappig en geven duidelijk weer wat er in de tekst beschreven wordt. De afbeeldingen hebben lichte vrolijke kleuren met daarin hoofdzakelijk grote en duidelijke figuren. De beren gedragen zich als mensen en zijn ook in menselijke houdingen getekend (b.v. rechtop lopen, hand vasthouden). Door dit boek te lezen wordt het kind zich bewust van d…Lees verder

De liefste papa en ik gaan verhuizen

Het regent pijpenstelen en het berenhol loopt langzaam vol water. Papa Beer en Beertje zullen moeten verhuizen. Ze nemen afscheid van hun vrienden en gaan op zoek naar een geschikte woonst. Ze komen tal van dieren tegen, die allemaal op een andere manier wonen en slapen. Maar hangen in een boom zoals de luiaard of rechtstaand slapen zoals de zebra's zien de beren niet zitten. Een eigen huisje zoals de schildpad hebben ze niet. Dus kiezen ze een heuvel uit, waar ze opnieuw een hol graven. Want een beer woont in een berenhol. Dit prentenboek over Papa Beer en Beertje heeft weinig origineels te bieden. Het verhaal is langdradig en heeft nauwelijks inhoud. Als de afgebeelde beren dan nog gezellige dikkerds waren... Maar dat is ook niet het geval.

Suggesties