Boek
Nederlands

Het beertje Pippeloentje

Annie M.G. Schmidt (auteur), Harrie Geelen (illustrator)
+1
Het beertje Pippeloentje
×
Het beertje Pippeloentje Het beertje Pippeloentje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bundel met twaalf speelse versjes over belevenissen van het beertje Pippeloentje in voor kleuters herkenbare situaties.
Titel
Het beertje Pippeloentje
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Harrie Geelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 1994
48 p. : ill.
ISBN
90-214-8146-4

Besprekingen

Twaalf speelse versjes over voor kleuters herkenbare belevenissen van het beertje Pippeloentje. Het beertje wordt twaalf keer door het taaltoverstokje van de auteur opgeroepen. De illustraties in deze gebonden uitgave zijn een royale plaats toebedeeld. De taal is levendig en lenig, speels van klank, vol herhalingseffecten - precies op maat voor het oor van het kind. De teksten zijn gezet in een goed leesbare letter. De kleurrijke schilderingen beslaan 1/2 tot 2/3 pagina, sluiten goed aan bij de tekst en hinderen de fantasie niet, in tegendeel zelfs, zij zullen deze eerder in gang zetten. Vanaf ca. 3 jaar.

Het beertje Pippeloentje

Pippeloentje is het schattige beertje dat met zijn eerste versje (... heeft geen sok en heeft geen schoentje ...) heel veel kinderharten heeft veroverd. In dit mooie kinderprentenboek is Pippeloentje jarig, en gaat hij bij oma logeren, maar ook schaatsen op het ijs ... noem maar op. De perfect lopende verzen van Annie M.G. Schmidt worden hier heerlijk gecombineerd met de prachtige schilderijtjes van Harrie Geelen. Kleuters van nu konden het niet beter treffen!


Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties