Boek
Nederlands

Insjallah, mevrouw : ontmoetingen (z)onder de boerka

Annemie Struyf (auteur), Lieve Blancquaert (fotograaf)
+1
Insjallah, mevrouw : ontmoetingen (z)onder de boerka
×
Insjallah, mevrouw : ontmoetingen (z)onder de boerka Insjallah, mevrouw : ontmoetingen (z)onder de boerka

Insjallah, mevrouw : ontmoetingen (z)onder de boerka

Journalistiek verslag in woord en beeld van het aan de buitenwereld onttrokken leven van vrouwen in Afghanistan, hun privéleven en diepste gedachten en verlangens.
Titel
Insjallah, mevrouw : ontmoetingen (z)onder de boerka / Annemie Struyf ; met foto's van Lieve Blancquaert
Auteur
Annemie Struyf
Fotograaf
Lieve Blancquaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Roeselare: Globe, 2004
215 p. : ill.
ISBN
90-5466-515-7

Besprekingen

De journaliste Annemie Struyf en de fotografe Lieve Blancquaert kennen elkaar van eerdere reportages. Zij verlieten man en kinderen om in het altijd gevaarlijke Afghanistan 'achter de boerka' ofwel achter de alles verhullende sluier te kijken om te onderzoeken hoe vrouwenlevens in Afghanistan zijn. Een onluisterend en onthutsend verslag over meisjes en vrouwen. Over (kind)huwelijken, brute huwelijksnachten, onderdrukking, bewust analfabetisme, uitsluiting op sociaal gebied. Maar ook over hoop, hoop op meer vrijheid, ontplooiing, stabiliteit, een evenwichtig gezinsleven, geen angsten meer, veiligheid. Op indringende en gevoelvolle wijze geschreven en gefotografeerd. Veel fotoportretten in kleur en zwart-wit, vooral van vrouwen en hun thuissituatie. Tevens van Belgische militairen op vredesmissie. Met landkaartje, korte zakelijke informatie over het land en enkele relevante jaartallen, inleiding en verantwoording.

Over Annemie Struyf

Annemie Struyf (Schoten, 4 februari 1961) is een Belgische journaliste, schrijfster, programmamaakster en moeder van vijf kinderen. Ze is voornamelijk bekend als de ene helft van Meisjes van 40 uit De laatste show en van tv-reeksen zoals In Godsnaam en Het Hoge Noorden. Struyf is ook schrijfster van boeken over wereldproblemen. Lieve Blancquaert is haar vriendin en compagnon die de foto's maakt.

Biografie

Struyf studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en werkte daar ook een tijd als pedagogisch onderzoeker. Op haar 35e stapte ze in de journalistiek. Eerst werkte ze voor Humo en Knack Weekend, sinds 2005 voor televisie (Woenstijnvis en VRT).

Sinds 2006 is Annemie Struyf, samen met Lieve Blancquaert, voorzitter van Hope for Girls. Sinds 2014 steunt Hope for Girls een vluchthuis voor meisjes die aan de praktijken van genitale verminking willen ontsnappen. Dit vlu…Lees verder op Wikipedia