Makkelijk lezen
Nederlands

Dat wordt feest!

Annemarie Bon (auteur), Marie José Van der Linden (illustrator)
+1
Dat wordt feest!
×
Dat wordt feest! Dat wordt feest!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De ouders van Merle (11, ik-figuur) zijn een nachtje weg. Haar vriendin Pleun komt logeren. Maar de oppas komt niet opdagen. Dat is leuk, of toch eerder spannend? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Alleen thuis
Leesniveau
AVI E4, AVI 4
Titel
Dat wordt feest!
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Marie José Van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
57 p. : ill.
ISBN
9789048710423 (hardback)

Besprekingen

Als de ouders van Merle een nachtje weggaan en de oppas niet komt opdagen, zijn Merle (11, ik-figuur) en haar vriendin Pleun alleen thuis. In het begin is het leuk, maar als het donker wordt, is het toch wel spannend. En wat zijn dat voor enge geluiden? Gelukkig hebben ze een telefoon. Deel uit de serie 'Zoeklicht'*, voor moeilijk lezende kinderen. De angst van de meisjes is realistisch beschreven. In korte tijd gebeurt veel in het verhaal. Reclameslogans die her en der in de teksten staan, zouden verwarrend kunnen zijn voor kinderen, omdat niet altijd duidelijk is dat het reclameteksten betreft; ze zijn wel cursief afgedrukt. De tekst is rechts niet uitgelijnd; dit zorgt voor een overzichtelijke bladspiegel. De paginagrote illustraties zijn een combinatie van foto’s van gezichten en pentekeningen. De verhoudingen van armen, benen etc. zijn afwijkend. De sfeer van de illustraties sluit aan bij de spanning in het boek. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties