Boek
Nederlands

Lezen verboden!

Anneke Scholtens (auteur), Lars Deltrap (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rens en zijn ouders houden niet van lezen. Ze kijken liever tv. Dat verandert als neef Oskar komt logeren. Die kent veel spannende verhalen, uit boeken. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Familie, Lezen
Extra onderwerp
Bibliot 2018
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Lezen verboden!
Auteur
Anneke Scholtens
Illustrator
Lars Deltrap
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
58 p. : ill.
ISBN
9789048732944 (hardback)

Besprekingen

Rens houdt niet van lezen. Zijn vader en moeder ook niet. Ze kijken liever televisie dan dat ze hun neus in een boek steken. De vader van Rens vindt lezen heel ongezond; de moeder van Rens vindt boeken vies omdat ze vol bacillen zitten. Als neef Oskar komt logeren is het hek van de dam, want hij houdt juist heel erg van lezen en hij neemt dan ook een grote koffer vol boeken mee. Oskar vertelt spannende verhalen, die allemaal uit een (werkelijk bestaand) boek blijken te komen. En dat wekt nieuwsgierigheid op bij Rens, zijn zusje en zijn vader en moeder. Vlot leesbaar, humoristisch verhaal waarin lezen en leesplezier centraal staat. Met sfeervolle, vaak ook grappige illustraties in kleur die goed passen bij het verhaal. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel. Met voorin een overzicht van de personages en achterin tips voor een boekenbeurt. Sluit aan bij de leesmethode Estafette. Aantrekkelijk omslag. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Anneke Scholtens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ron Hooijenga

Anneke Scholtens (Voorschoten, 28 juli 1955) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en jeugdromans.

Loopbaan

Scholtens studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschappen in Amsterdam. Ze had een eigen dyslexiepraktijk en gaf les aan onderwijzers in opleiding, voor ze zich fulltime op het schrijven stortte. In 1999 verscheen bij uitgeverij Maretak haar eerste kinderboek De Haak. Daarna volgden nog tientallen kinderboeken, jeugdromans, een prentenboek samen met tekenaar Len Munnik (uitgeverij Leopold), en een bundel met versjes. Haar jeugdroman Hij was mijn vriend werd vertaald in het Duits en het Frans. De uit negen delen bestaande serie rond de vrouwelijke inspecteur Fritzi (uitgeverij Zwijsen) is begonnen aan een tweede leven: de eerste drie delen zijn opnieuw uitgegeven, met aangepaste tekst en nieuwe tekeningen. Een serie dierenverhalen (uitgeverij Maretak, 2016) speelt rond dieren die in Suriname voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties