Boek
Nederlands

Het waanzinnige moppenboek

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator)
+1
Het waanzinnige moppenboek
×
Het waanzinnige moppenboek Het waanzinnige moppenboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Andy en Terry wonen in de waanzinnigste boomhut ter wereld. Ze vinden het leuk om moppen te vertellen. Lees ze maar, ze gaan over allerlei dieren, muziek, school, skeletten en de ruimte. Met stripachtige illustraties in een blauwe kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Moppen
Titel
Het waanzinnige moppenboek
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The treehouse joke book
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
182 p. : ill.
ISBN
9789401469043 (hardback)

Besprekingen

Op de vraag ‘Hoe ver kan een beer het bos in lopen?’ volgt het antwoord ‘Tot halverwege- want dan loopt hij het bos uit’. Dan is het gelijk duidelijk hoe de vlag erbij hangt in dit moppenboek. De moppen zijn gerubriceerd in 22 categorieën, veelal grappen over dieren zoals beren, wormen , dinosaurussen en kippen. Daarnaast wordt er ook gegrapt over o.a. eten, school en muziek. Als klap op de vuurpijl er is ook nog de categorie ‘Stomme moppen’. De moppen zijn opgebouwd volgens een vast stramien: de vraag is herkenbaar aan de letter V in dikgedrukte letter en het antwoord is herkenbaar aan de letter A in dunner lettertype. Verzorgde uitgave geheel in blauwtinten, zowel tekst als tekeningen. De stripachtige illustraties in een blauwe kleur vormen een wezenlijk onderdeel en passen prima bij de meligheid van dit door Edward van de Vendel vertaalde boek. De auteur en illustrator zijn bekend van de ‘Waanzinnige boomhut-serie‘ en boeken uit de ‘Ontzettend …-reeks. Geschikt om een lange vermoei…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia