Daisy
Nederlands

De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Edward van de Vendel (vertaler), Silvy Horemans (verteller)
+1
De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Meneer Grootneus vraagt of Andy en Terry op zijn kleinkinderen willen passen. Ach, waarom niet, hun boomhut is toch heel geschikt voor kleine kinderen?
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Vertaler
Edward van de Vendel
Verteller
Silvy Horemans  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 91-storey treehouse
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
2:13
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Het zevende deel over een nog steeds met dertien verdiepingen uitdijende boomhut, nu tot 91 verdiepingen. Ook nu weer zijn Andy en Terry de bewoners en de makers van het verhaal. Er is wederom een deadline voor het schrijven van een (dit) boek. De nieuwe verdiepingen bevatten een met mensen flipperende flipperkast, een rad van fortuin, een gigantisch spinnenweb (met gigantische spin), de tent van waarzegster Weetallesal en een grote rode knop, waarvan Andy en Terry niet meer weten wat er zal gebeuren als ze erop drukken... Dan vraagt Meneer Grootneus of Andy en Terry op zijn kleinkinderen willen passen. Ach, waarom niet, hun boomhut is toch heel geschikt voor kleine kinderen? Ook in dit deel zijn er meer tekeningen dan tekst, wat het boek erg aantrekkelijk maakt voor tegenstribbelende lezers (die opeens heel snel een boek uit zullen lezen). Kinderen zullen smullen van de humor. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Andy Griffiths

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australische schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties