Boek
Nederlands

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen en 26 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Terry Denton (illustrator), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen en 26 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen en 26 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen en 26 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen en 26 verdiepingen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Andy en Terry wonen in een enorme boomhut. Als hun uitgever boos belt waar hun nieuwe boek blijft, gaan ze hard aan het werk. Ze verzinnen de gekste dingen en er gaat van alles mis. Met stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
Onderwerp
Boomhutten
Extra onderwerp
Humor; Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen en 26 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Illustrator
Terry Denton
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 13-storey treehouse ; The 26-storey treehouse
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
597 p. : ill.
ISBN
9789401477666 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van deel 1 en 2 van de serie ‘De waanzinnige boomhut’*. Andy en Terry, schrijver en tekenaar (niet toevallig ook de voornamen van de makers), wonen samen in een boomhut die dertien verdiepingen telt. Ze maken samen boeken, maar hun uitgever vindt dat een nieuw boek te lang uitblijft. Ze krijgen een deadline: de volgende dag moet het manuscript worden ingeleverd. De twee gaan aan de slag, maar telkens doet zich iets voor wat hen afleidt. Er volgt een etmaal boordevol bizarre avonturen, maar het boek komt klaar: ze vertellen over wat hen de afgelopen dag is overkomen. In deel 2 telt de boomhut 26 verdiepingen waarin overal iets bijzonders te beleven valt. Door de bundeling is het wel een heel dikke uitgave, maar het is rijk geïllustreerd met stripachtige tekeningen. De verhalen zijn erg humoristisch, de stijl van schrijven is vlot en natuurlijk; er is veel dialoog en spreektaal. Op de zwart-witillustraties is veel te zien, en ook de mogelijkheden van de typografie en vormgevin…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia