Daisy
Nederlands

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

Andy Griffiths (auteur), Edward van de Vendel (vertaler), Sofie Demeyer (verteller)
+1
De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen
×
De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd.
Onderwerp
Boomhutten
Titel
De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen
Auteur
Andy Griffiths
Vertaler
Edward van de Vendel
Verteller
Sofie Demeyer  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 117-storey treehouse
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
1:27
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

‘De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen’ is alweer het negende deel* in de razend populaire serie, die weinig introductie behoeft. Opnieuw zijn er dertien verdiepingen aan de boomhut toegevoegd, waardoor deze nu 117 verdiepingen telt. Het is weer een knotsgek verhaal vol fantastische elementen waarvan veel kinderen zullen dromen. Zo is er nu een minipaardjesverdieping, een slaapfeestkamer en een onderbroekmuseum. Ook dit keer is het een dikke pil, met 379 pagina’s. Maar door de ruime bladspiegel, paginagrote illustraties en stripachtige pagina’s 'vlieg' je door dit boek. De tekst leest makkelijk weg, en het ene gekke avontuur volgt het andere in razend tempo op. Dit maakt het geheel ook zo aantrekkelijk voor kinderen die niet zo van lezen houden, of die het moeilijk vinden: met redelijk weinig inspanning lezen ook zij zo een écht dik boek, dat voelt als een hele prestatie. Met humor die perfect aansluit op de doelgroep, en grappige verwijzingen naar andere boeken. Vertaling van '…Lees verder

Over Andy Griffiths

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australische schrijver. Hij schrijft de serie boeken De waanzinnige boomhut en heeft onder andere Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam, Het Waanzinnige Boek Over De Billosaurus En Andere Dino’s en Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek? geschreven. Al zijn boeken zijn geïllustreerd door illustrator Terry Denton.

Zijn boeken worden door kinderen in Nederland erg gewaardeerd. Met de Nederlandse vertalingen van De waanzinnige boomhut won Griffiths, samen met Terry Denton driemaal, in 2017, 2018 en 2020, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Deze prijswinnende boeken werden in het Nederlands vertaald door Edward van de Vendel.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties