Boek
Nederlands

Jeugdzonde

Almar Otten (auteur)
Historica Lineke Tesinga onderzoekt een reeks vreemde gebeurtenissen. Een evangelische tv-presentator en een christelijke politicus worden vermoord, er verdwijnen archiefstukken over Spinoza, een godslasterlijk manuscript uit haar middelbareschooltijd duikt op en ze wordt gestalkt door een oud-klasgenote. De dader heeft het duidelijk gemunt op christenen.
Titel
Jeugdzonde
Auteur
Almar Otten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
335 p.
ISBN
9789021808512 (paperback)

Besprekingen

De evangelische tv-presentator Jan Kees Kreupel wordt ontvoerd. Lineke Tesinga kent hem van vroeger, toen hij leraar was op haar middelbare school. Houdt zijn ontvoering verband met het geheime, perverse boek dat destijds op school circuleerde? Het is nooit bekend geworden wie de schrijver was van dat boek. Kort daarna wordt een bekend rechts-orthodox politicus vermoord. En archiefstukken over de godloochenaar Spinoza blijken verdwenen. Is er een verband? Wat voert de fanatieke Susanne van Bijler, Linekes oud-klasgenote, in het schild? Alles wijst in de richting van iemand die het gemunt heeft op zwaar christelijke gelovigen. Samen met haar vriendin Laura gaat Lineke op onderzoek uit. Ze stuit daarbij op verschrikkingen en misdaden die wortelen in haar eigen verleden.
Jeugdzonde wordt verteld vanuit verschillende standpunten en blijft om die reden ook boeien. De dialogen zijn spits. Almar Otten maakt sprongen in de tijd en weet heden en verleden op een schitterende manier …Lees verder
De diefstal van een archiefstuk over Spinoza, de ontvoering van een televisiepresentator en de moord op een politicus blijken verband te houden met elkaar. Deze thriller is de derde met historica Lineke Tesinga en haar vriendin Laura in de hoofdrol. Een bijzonder spannende pageturner die zich afspeelt in Deventer en omgeving. In het begin lijkt het verhaal nogal onsamenhangend met losse scènes, uiteindelijk is er een logische verklaring voor alle gebeurtenissen. Hier en daar worden gruwelijke scènes expliciet beschreven. De schrijver bewijst met deze thriller dat hij een rasverteller is. 'Blauw goud'* werd bekroond met een Diamanten Kogel. Normale druk.

Over Almar Otten

CC BY 4.0 - Foto van/door Almar Otten

Almar Otten (Deventer, 9 november 1964) is een Nederlands thrillerauteur. Otten werd geboren in Deventer, maar groeide op in Heerde. Een baan bij ingenieursbureau Tauw bracht hem van Wageningen, waar hij afstudeerde als hydroloog, in 1991 terug naar zijn geboorteplaats. Hij werkte achtereenvolgens bij Tauw en het Ministerie van LNV, sinds 2007 is hij in dienst van de gemeente Deventer. Otten schrijft sinds 1999.

Werk

Voor de Deventer uitgeverij Artnik schreef Otten vier misdaadromans in de serie De Zeven Deventer Moordzaken, een serie misdaadverhalen die zich in en rond Deventer afspelen. De overige drie romans in de serie werden geschreven door Marcel Verreck. Nadat Otten van uitgeverij veranderde publiceerde Luitingh-Sijthoff in 2011 zijn boek De Afstammeling. Het is gebaseerd op de reis die missionaris Lebuïnus eind achtste eeuw maakte om de Saksen in het gebied ten oosten van de IJssel te bekeren. In 2012 ver…Lees verder op Wikipedia