Boek
Nederlands

Het grote boek van Akimbo in Afrika

Alexander McCall Smith (auteur), Hugo Van Look (illustrator), Maria Postema (vertaler)
+1
Het grote boek van Akimbo in Afrika
×
Het grote boek van Akimbo in Afrika Het grote boek van Akimbo in Afrika
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Drie verhalen over Akimbo. Hij woont in Afrika. Zijn vader werkt in een wildpark en soms mag Akimbo met hem mee. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Titel
Het grote boek van Akimbo in Afrika
Auteur
Alexander McCall Smith 1948-
Illustrator
Hugo Van Look
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
165 p. : ill.
ISBN
9789047511724 (hardback)

Besprekingen

Omnibus over Akimbo, zoon van een opzichter in een Afrikaans wildpark. In de drie verhalen (‘Akimbo en de olifanten’, ‘Akimbo en de leeuwen’ en ‘Akimbo en de krokodillenman’) beleeft Akimbo allerlei avonturen met de wilde dieren in het natuurreservaat. Zo gaat hij de strijd aan met een bende olifantenstropers, helpt hij zijn vader met het vangen van een leeuw die het vee van een boer opeet en gaat hij op stap met een krokodillenexpert om krokodilleneieren te zoeken. De spannende avonturen lezen lekker weg. De auteur heeft wel de neiging te veel gedachten en emoties te beschrijven, waardoor er weinig ruimte overblijft voor de fantasie van de lezer. De vele zwart-wittekeningen die de verhalen verrijken, zijn vaak erg grappig. De verhalen zijn opgedeeld in zeven à acht hoofdstukken. De Schotse auteur heeft vele kinderboeken geschreven, maar is in Nederland vooral bekend van een detectiveserie voor volwassen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Alexander McCall Smith

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Alexander McCall Smith (Rhodesië, 24 augustus 1948) is een Schots jurist en schrijver. Hij was professor in het medisch recht, maar is tegenwoordig vooral bekend als schrijver van de serie Het beste dames detectivebureau.


WerkenExterne links

  • (en) Werken van of over Alexander McCall Smith in bibliotheken (volgens de WorldCat-catalogus)
  • Literatuurplein
  • Poema Pockets
  • Librarything
  • Homepage van de schrijver

Suggesties